Saturday, August 8, 2009

Angin Perubahan

Sejak seminggu dua ni,,, angin perubahan di tempat kerja semakin terasa.... Guru-guru semakin relax and keadaan pun semakin tak menyenangkan. Hari ni... aku buat2 tak tau bila mana ada guru yang nak bawa murid bermalam di bilik seni... tapi aku tak tau lanjut sebab guru berkenaan tidak memaklumkan langsung pada aku... Ahh,,, biar kan saja.... lagipun apa2 berlaku aku tak nak bertanggungjawab sebab pemakluman tidak diberikan langsung..... so aku boleh lepas tangan le.. Sekarang aku hanya nak jalankan tugas yang diamanahkan pada ku.
seharian aku menjaga budak sakit... setiap hari berulang alik ke hospital hantar budak... sekarang kawan2 aku kata aku jadi everything kat sekolah.. dari menjadi guru...nurse... driver ambulance... lap badan budak sakit sehinggalah ke kerja mencuci muntah budak. Letihnya...tapi aku kena bersabar dan kuatkan semangat
Sekarang ni rasa macam tk apa2bila tengok mudak muntah.... kalau sebelum ni aku antara yang muntah dulu dan kalau orang ramai demam... pastinya aku antara yang memeriahkan... Alhamdulillah... Allah beri kekuatan pada ku untuk bertahan dan tak demam bersama2 murid yang terlalu ramai demam ketika ni....Dah masuk minggu ketiga aku merawat budak sakit.... My penyelia asrama dah nampak tanda2 selema.... Thanks yang teramat banyak untuk penyelia asrama Cik Saemah Bakeri yang banyak membantu tugas ku sebagai Ketua Warden
Malam ni aku hanya berada di rumah sahaja... sebab tak larat sangat2 nak bergerak.... terlalu letih rasanya...apa kerja pun tak jadi.... Tak pelah... malam ni aku nak rehat sepenuhnya supaya esok aku masih berupaya meneruskan perjuangan ku...menjaga budak2 yang demam.... bekerja penuh enthusiasm dan bersemangat... pesanmy ex-boss ku.

Thursday, August 6, 2009

Aduh.... Ramainya yang demam

Dah tiga hari minggu ni berlalu.... aduh letih sungguh....budak ramai yang demam kerana cuaca yang panas terover-over. Tambahan pula jahabrnya banyak ladang-ladang yang terbakar... di samping tu... ramai juga le petani2 kat kampung yang membuat pembakaran terbuka... Ini yang menyebabkan keadaan bertambah teruk.
Keadaan cuaca yang panas menyebabkan budak2 yang kurang daya tahan ni... jadi demam.... huhuhu.... kereta2 warden kat sekolah termasuk kereta saya... dah jadi macam ambulance dah... asyik berulang alik ke hospital... ada warden yang baru bertugas... and baru beli kereta.. cakap/... kalau tau macam ni... baik saya beli ambulance hari tu.... hahahahaha....
Dalam sibuk2 hantar budak ke hospital.. hari selasa... tak tau kat mana kad bank saya..... huhuhuhu. Puas dah aku korek... Nasib baik ic and driving licence terjumpa kat dalam kereta... sampai hari ni aku pening tak tau kat mana aku letak kad aku tu... dahle duit aku tinggal 5 rimggit je dalam tangan.... buku akaun pun aku misplace jugak.... Teruk betul aku minggu ni..Kawan aku komplen muka aku nampak sangat bermasalah... mana taknya masalah student kat sekolah aku terpaksa ambil tau jugak... biarlah semuanya settle dengan cara yang baik...... Mudah-mudahan dipermudahkan allah hendaknya..

Monday, August 3, 2009

Minggu yang menyedihkan

Minggu lepas berlalu dengan lambat sekali.... bermula hari rabu adalah hari2 yang agak perit untuk aku lalui sebabnya
  1. My boss berangkat ke sekolah tanpa memaklumkan pada aku and my friend yang rapat dgn aku. Macam orang gila bayang dan putus cinta saja kami bila melihat kereta yang sama jenis dengan kereta my boss
  2. friday.. kes yang memeningkan.... baru mula menyiasat
  3. saturday... no water...nasib baik kat rumah aku ada sebab aku tinggal sorang
  4. sunday... kes hari jumaat... ada orang suruh rujuk kat aku... hish... tak patut betul
Selepas menjemput mak & apak dari kursus haji aku terus merempit ke sekolah semula and beri taklimat penting tentang peraturan serta mengingat tentang kepentingan mematuhi peraturan yang ditetapkan kkepada pelajar asrama. then saya balik banglo ku.... dapat call from my mentor... and he advised me to see pengetua as soon as possible... so... balik kampung semula.

Malam.. pergi ke sekolah membuat semakan dan tandatangan laporan bertugas harian warden... and sempat lagi membuat spot check kelas... satu kelas aje... macam2 le yang dijumpa.. tapi target utama hanay menemui.. cover hand phone saja.. cis.. melepas lagi... tak pe... warden bertugas berjaya menemui telepon semasa spot check di asrama.... hehehehehe... at least ada jugak.

Halwa telinga