Thursday, October 24, 2013

cara permudahkan mengingati ilmu




1. Baca al fatihah


2...   baca " Allahum maftah alaina hikmataka wansyur  min hadza inirah matikaya ar hamarrahimi ( urut dada )  ulang sebanyak 7 kali

3.  Baca surah al-insyirah  (1kali)

Amalkan selepas solat subuh...


Ni yg disampaikan oleh ustaz  ibrahim fikri.


But jangan lupa solat...

Jaga adab dlm kehidupan...










munajat kecemerlangan spm & stpm 2013



Malam ni pulak ada munajat kecemerlangan spm and stpm 2013

Alhamdulillah...

Kehadiran pengetua, penolong kanan, guru2

Lebih2 lagi peceramah dan kehadiran ibu baoa memberagsangkan.

Simple tp bermakna,...

Yg disampaikan oleh ustaz pun nampak remeh byt penuh bermakna.

Especially for ibu bapa dan anak2 murid.



Segan nak ambil gambar lelaki...



Moga beroleh kejayaan anak2..






sembelihan sempena pasca pmt


Budak form 3 dah merdeka sementara ni...

So srko,ah rancang mcm2 aktiviti  utk  mereka.

So..., hari ni.. program kita adalah sembelihan ayam...



Salah seekor ayam utuk sembelihan

Syafik dgn ayamnya

Tunjuk cara memegang dan menyembelih ayam

Bawah ni pulak video ayam disembelih


video

Membersihkan ayam dengan gambiranya
 Itu jelah gambar yang saya ambil.

Seronok sesekali membuat aktiviti sebegini.

Boleh tengok muka bdk yg tdk pernah melihat ayam
Disembelih

Tak pernah mencabut bulu ayam

Mengorek isi perut ayam sambil belajar sains
Hihihihi...

Mengenalpasti apa yg ada dlm perut ayam.

Then mencuci ayam sebelum dimarinate dgn garam dan serbuk kunyit sahaja.

Then... goreng...

Dapatlah pengetua, pk and pengetua btg igan dan seorg officer dr ppd
Menikmati ayam goreng....


InshaAllah next year  boleh  buat  utk 30 ekor pulak...











Halwa telinga