Tuesday, May 3, 2011

MTQ Negeri Sarawak

Hari ni... saya ke Politeknik Mukah.. Pelik ke????? 
Hahahhahaha... tak de buat apa pun .. cuma menghantar  peserta syarahan perempuan bersama guru pengiring ke sana.
 Setelah memastikan everything ok saya tinggalkan mereka  dan menuju ke Bandar Mukah... tujuan utama saya adalah  Servis kereta, Beli ubat demam  for my sis and ambil my laptop yang terpaksa masuk ward di Mukah. Alhamdulillah.. Laptop saya dah selamat sejahtera.
Ketiga-tiga  misi saya berjaya... Selepas mengisi minyak saya kembali semula ke Politeknik.. Ingatkan dah selesai  sesi cabutan undi dan taklimat... Rupanya belum. Malas nak masuk ke dalam dewan tunggu je kat luar And........ Part yang best........... Saya jumpa dengan.... mula Ustaz Hussin.... tengah sembang... Jumpa pulak Ustaz Musa. Berborak dengan mereka... agak lama. And Ustaz Hussin  beritahu saya my sister akan pindah balik ke Sarawak ke Pasentren Taib.... Ohhhhhhhhhh Alhamdulillah... rasa nak melompat mendengar perkhabaran itu. saya kesian dengan My sis di Sabah and my parent yang selalu risaukan dia di Sabah. Walaupun my sister ditemani suami dan anak.

Last sekali bila saya nak balik.... ternampak mula my colleague... Sulaiman Hassim.... and belum last.... my teacher (i will not said my ex-teacher... because all my teacher forever being my teacher) Cikgu Dollah Razak.

Alhamdulillah.. sesekali terserempak... seronok juga...... Rasanya  saya paling seronok hari ini,... walaupun akhirnya saya  terpaksa berada di pejabat sehingga jam 10pm untuk menyemak buku kehadiran pelajar. ... Monday, May 2, 2011

Selamat sampai dari KL and now di Sibu Airport.......

Saya berada di SIBu Airport.... Pengajaran penting dan makluman semua... Kalau naik MAS and beli ticket pergi balik..make sure pergi naik Mas jugak.
Jangan sekali-kali nak menggatal naiok penerbangan lain... such as Air Asia or Fire Fly.

Sebabnya... Saya hampir tak dapat naik  pagi tadi. Kalau dapat pun jena bayar tambang baru hamppir2 600 tu... gila mahal.

Tapi saya bernasib baik.. sebab  Kaunter tpt saya check in tu tolong saya sebab ada sit kosong and saya tak perlu bayar apa2.

Saya ucap terima kasih beribu2 kali (Macam le kira.. kalau kira  pun mustahil sampai sepuluh kali) hahahahhaha

Selamat duit saya...... Otak pun ligat berfikir... nak cari apa lepas tu.......... Jalan2 sampai tak sedar... masa berlalu... dan saya hampir terlepas penerbangan.......

Maka ... acara pecut pun bermula... Sampai KLIA around 8.30...my flight 8.50... And seperti biasa..  I am the last person masuk flight...... Nasib baik tak kena marah................... Tapi ... adakah ini kali terakhir... nama di announce di KLIA..... tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Halwa telinga