Thursday, June 11, 2009

Sibu menyemak

Gambar ni aku ambil di Aquari KLCC tahun lepas.... saja je nak tempek kat sini Ini antara gambar yang paling suka saya renung walaupun qualitinya out.
Pagi ni saya telah siapkan sebahagian besar kertas jawapan pelajar saya. Tinggal 4 skrip aje lagi. Tak sabar nak habiskan... tapi lepas tu kena pulak nak memasukkan markah.... itu yang paling saya tak suka. Kalau boleh semua dah siap tapi tak perlu masukkan markah....
Tapi kalau tak de markah.. seiauhmana pencapaian murid dapat dilihat dan perkembangan dapat diikuti. Alangkah indahnya hidup andai saat ini aku boleh bercuti dan duduk tidur di rumah seperti yang aku buat hari selasa lepas...Sure lepas tu my mum bising.
Oh ... ya, hari ni saya mesti menyiapkan semua yang sepatutnya saya siapkan awal cuti dulu . Harap-harap berjaya lah apa yang aku nak buat, Saya lebih tenang hari ni bberbanding dgn hari-hari sebelum ni... alhamdulillah....

Tuesday, June 9, 2009

Hari Selasa seperti Hari Minggu

Seharian di rumah..... Tak buat apa.... sesekali cuba belek kerja yang di bawa balik tak berjaya untuk menyemak apatah lagi menyiapkkannya. So... i spent time read my old novels. Sesekali melayang juga fikiran.... sesekali rasa sedih menjengah rasa... sesekali rasa rindu juga berpadu menjadi satu.
Saya tak keluar rumah... my family mula sibuk dengan perancangan perkahwinan my cousin... nampaknya aku le yang ketinggalan. Jodoh di tangan Allah ta'ala. Terima dengan redha ketentuan Allah... may be ada rahmat di sebalik apa jua dugaanNya pada aku.
Aku bagitau my mum.... terkadang aku cemburu melihat kebahagiaan orang lain... kenapa aku tak mampu memiliki apa yang orang lain miliki, My mum... kata... Allah takkan membenci walau anak mak tak kahwin.... Allah tau yang terbaik untuk hambaNya. My mum... katanya berdoa'lah agar segala apa yang berlaku sebelum ni takka terus menghantui hidupku.
Aku akan mula menjalankan tugas baru... dan ia akan menambahkan kesibukanku dan memudahkan aku melupakan setiap perkara yang menyakitkan dalam hidupku.
Aku perlu jadi orang yang kuat........

Monday, June 8, 2009

Kerja

Duduk di Office.. rasanya mesti sampai petang. Nak kena siapkan beberapa dokumen sebelum dapat berehat esok hari. Hajat di hati esok saya nak duduk di rumah aje sebab badan rasa penat semacam je. Perut pun masih sakit lagi. Tapi rasanya tgh hari ni saya nak rehat kat rumah kat sini dulu sebelum balik.
Hati entahlah... merindu pada yang tak pasti

Halwa telinga