Friday, July 13, 2012

Moody berterusan

Susah nak kata, since last week mood saya memang tidak stabil. Angin meroyan saya datang dati kiri kanan. Ntah. Saya cuba yang terbaik utk tidak marah. So minggu ni, saya lbh byk buat kerja pejabat. Cuba elakkan diri dari suasana yang menyesak jiwa. Cuma hari rabu hidup btl2 kucar kacir. Rasa nak drive ke Sibu, but dgn keadaan yg tak stabil, selera makan hilang ntah ke mana. Mana mungkin saya boleh drive jauhkan. Then tengahari tu gi Mukah ajelah. Tumpang kertina. And si mohd nor usha nak ke kfc. Itu pun saya mkn kentang dan sayur aje. Ayam. Masuk dlm bucket utk bawa blk rumah. Dahsyat sungguh rasanya. And minggu ni juga tiga hari berturut2 saya ke sekolah awal. 540 pg dah terpacak di sekolah dah. Tapi serius kdg rasa seram juga bila uncle security tu, mcm menunggu je saya buka pintu office. Buka office lps tu saya cepat2 keluar and buat rondaan. Gila rasanya. Agaknya saya paranoid ke? Hehehe. Tapi dalam hidup perlu sentiasa berhati-hati. Ya dok? Datang awal bukan apa, nak mengelakkan perasaan yang tidak berapa nak baik sekarang ni. So.. anak sedara biar bapak dia yang hantar. Takkan nak suruh dia terpacak di sekolah jam 5.15 pagi kan. Saya merayau di aras 1, ke bengkel, ke makmal naik aras 2 and last sekali aras 3 untuk perhimpunan pagi sambil mengawasi pergerakan murid. Amboi, macamlah kerja as securitykan. Hehehe oh, kenapa saya bad mood dua minggu ini? Adalah yang menyesakkan hati saya. It.'s make me easily get angry, tak ke gila macam tu. SYa mengelak diri dari apa2 perkara yang saya x suka. Itu lebih baik daripada saya memarahi orang tak tentu pasalkan.

Wednesday, July 11, 2012

Moody....


Mood hari ni memang merundum sejak dari awal pagi lagi. After solat subuh, dah okey dah but then...

Agak kecewa.. but can't type it here.  Sometimes.. feel really unhappy and today... also with the same feeling.

Mood yang tidak begitu menyenangkan ini, amat-amat membuat hidup saya kucar-kacir and memang menjejaskan   hari-hari saya. Then... what should i do.????


Monday, July 9, 2012

Lega........

Alhamdulillah.. selepas mood yang jatuh merundum minggu lepas dan perasaan malas yang membelit jiwa malam tadi, hari ni dengan kekuatan hati saya membina semangat... tak boleh lewat ke sekolah,,,,.

Hahaha.. belum pukul 6 dah saya berjaya memparkingkan kereta saya di sekolah....

Dan hari ni... saya berjaya melangsaikan segala timbunan document yang ada di meja saya....

yang seronoknya... meja saya dah clear... all the documents dah masuk file... tapi  huuhuhuhu

Bilik sempit ni... susah betul nak simpan file. Nal letak kat luar susah juga sebab ia memang saya perlukan spanjang masa....

Walau apa pun.. I am happy with my table now....

Dah tak de dah... Kapal perang yang sedang berperang,,.... Everything... done...

Now i am thinking what's next???????????Halwa telinga