Tuesday, October 27, 2009

Keputusan PTK

Semalam tanggal 26 Oktober 2009... Keputusan PTK diumumkan... dan saya seperti biasa tidak sedar keputusan diumumkan. So... saya pergi ke pejabat check dekat slip... aduh.... slip saya tak de pulak...huhuhuhu... so saya pun sibuk sms sampai sudah tak dapat... then my next step ke internet... ada gangguan talian... lastly call ke Mukah... keputusan baru dimasukkan dalam box SMK Oya. Sibuk lagi check... alhamdulillah internet pulih... dan.... everybody yang rapat dgn saya nak tau keputusan saya... hahahahaaa.... jeng... jeng... alhamdulillah dua-dua paper dapat B. Memang tau takkan dapat A pun sebab sistem baru yang diperkenalkan dan dikatakan dalam tempoh peralihan. Tapi walau apa pun keputusan itu memberi semangat dan kekuatan kepada saya untuk terus berusaha dapat A next year. Insya Allah.. Usaha akan diteruskan untuk misi itu.

PEPERIKSAAN TAHAP KECEKAPAN (PTK)
Keputusan Keseluruhan Peperiksaan

Nama
: NORHAYATI BINTI SULAIMAN
No. Kad Pengenalan
: 720517-13-5270
Angka Giliran
: SH201/703/A005

Tarikh Kod Kertas Kompetensi Keputusan
25/08/2009703/01 UMUMB
25/08/2009703/02 KHUSUSB
KEPUTUSAN KESELURUHANIII
Inilah keputusan saya dapat... untuk kenangan... walaupun slip sebenar belum ada di tangan.....

Terubat sedikit kelukaan dan kesedihan yang saya alami minggu ini.. alhamdulillah. Mudah-mudahan Allah akan murahkan rezeki dan kekuatan serta ketabahan kepada saya untuk menghadapinya...

Monday, October 26, 2009

Alhamdulillah

Agaknya beginilah manusia melapah hati orang bilakebencian bersarang teguh di hati...
Alhamdulillah...hari ni saya dapat lalui dengan baik sekali.. walaupun agak busy dengan tugasan segera. Saya mampu menghadapi dan menunjukkan saya tidak kalah dengan serangan psikology. Dua tiga hari ni tiada apa yang menarik untuk diceritakan disini. Perjalanan hidup saya seperti biasa ..... menjalankan tugas sebagai ketua warden... tanpa ada halangan.
Saya percaya... semakin teruk ujian yang diberikan semakin indahlah kesudahan. Sebab Allah itu Maha Penyayang.. Dia menguji hambanya mengikut keupayaan hambaNya menerima dugaan itu. Saya boleh tersenyum... ketawa... dan bergurau dengan kawan-kawan..
Hari ni saya membawa obor dan PK F6 membawa sambalnya.... semua orang gelak tengok hasil tangan saya mencincang obor2 tersebut.. PK F6 mengatakan... itu adalah cara orang bandar makan obor2 dan dia kata sedap... and bercadang untuk mencincang sehalus itu juga... hahahahahaha.
Petang... PK F6 belanja saya makan steak di hotel .. Alhamdulillah... rezeki Allah. Walau ada yang membenci dan menyampah tetapi ramai yang tetap sayang.

Halwa telinga