Saturday, August 25, 2012

24 Ogos 2012Hari ini.. saya dapat tau ada orang dah menemui blog picisan ini... hhahahaha. Tak sangka yang amat boleh juga ditemui ya. Walau sebenarnya bingkisan ini hanya sekadar utk coretan peribadi dan hanya beberapa orang yang terappat dengan saya aje mengetahui. Yang pelawat-pelawat lain saya tak kenal.... Segan and malu.... sebenarnya. Tapi nak buat cam mana orang dah terjumpa kan.... Tak mungkin saya berhenti menulis di sini kerana perasaan malu dan segan itu... hahahahha
Walau apa pun.. thanks sebab sudi membaca coretan saya ni ya. Nampaknya bertambah sorang pembaca yang saya kenal inperson. Yang saya tak kenal.. saya tak kisah sangat... hehehehehehe.

Masa saya menaip karangan ini, dah 25 Ogos pun.. seharian saya mengadap my lappy... tak pasti apa  yang saya buat. Tapi yang pasti saya tak buat kerja sekolah pun.... Nak kata saya mengadap novel.. pun tidak jugak.... so.... apa saya buat... ntahlah... yang pasti hari ni.. saya buat laundry... pakaian saya, and my parent.... then mengemas bilik saya yang and ubah sikit kedudukan tempat saya bekerja ni....

Then.. masa saya tengah bersipa-siap nak mandi... my cousin datang. Wahhhhhhhhhhhhhh... it’s really long time not see her... dah ada 5 pun anak dia. Nadisah.. is one of cousin yang closed gila dengan saya. Especially masa bujang dia dulu. Selalu ke sana sini bila  berweekend di Sibu.  Last year saya ada singgah rumah bapak di Sibu...(bapak dia merangkap pakcik saya le) tapi dia kat rumah dia sendiri... so tak de kesempatan nak jumpa dia.... Dia nampak kurus, like it very much.. bila la pulak saya nak kurus macam tu... sekarang ni baru berjaya menurunkan ke 60kg.... lepas tu tak bergerak dan tak berganjak langsung..... hahahahha.. and dia punya comment untuk saya... wahhhhh.... cerah betul kau sekarang.... tapi... tak de lah cerah mana pun.. masih jugak kelabu asap macam dulu-dulu jugak. Tapi dia tak singgah lama sebab dah nak balik Sibu dah.  InsyaAllah ada kesempatan ke Sibu akan ke rumah dia and wanna try her chocholate cake... hehehehehe.

Lepas tu terus lah mengadap laptop dan menonton cerita korea and membaca blog-blog yang saya suka.... hehehehehe. Langsung tak de semangat nak buat kerja sekolah. Kertas soalan pun terus terbengkalai begitu saja. Insya Allah mesti siapkan esok hari and have to prepare bahan for the first week of schooling session after 1 week break for Hari Raya.. or i should aske the new teacher to build up the question.. kang... saya pulak tak puas hati... hehehehehe. Susah jugak kan... tyak pelah.. buat aje sendiri. Still have time for it. Lagipun saya dah berjaya mengkeyinkan markah percubaan dalam SAPS. So beban tugas tak le pening sangat sekarang ni.

Cuma beban perasaan masih sukar dikikis. Biarlah... yakin dengan apa yang dilakukan. Tak kisahlah orang nak buat cam mana pun kat kita kan... Macam tak biasa kan..... hehehehe.. and teruskan berkhidmat mengikut apa yang termampu dan berikan yang terbaik. Yang penting ganjaran dari Allah... sebagai bekalan hidup di alam yang abadi.

Ohh before terlupa... Thanks Sim for the cake from The Tupperware yang u bagi for my Hari Raya. And thanks Kertina, sebab pilih Tupperware pink and tinggalkan untuk saya orange Tupperware.

No comments:

Post a Comment

Halwa telinga