Thursday, November 12, 2009

Kembali ke Sekolah

Semalam aku kembali ke sekolah setelah berkursus selama 2 hari di Miri. saya enjoy berkursus "stress management' Betul-betul menghilangkan stress saya. Setelah kembali ke sekolah stress itu kembali lagi.. bukan sebab apa.. saya sengaja menyatakan saya kembali pada Khamis... so.. last night saya senyap2 pergi ke sekolah dan tengok gelagat anak murid yang menyangka saya tak de di sekolah. Saya memerhati selama 10 minit lepas tu saya tunjukkan diri.... sedikit demi sedikit murid menyedari keahdiran saya dan kembali terkawal... hahahahaha... ini sdh bagus tanpa perlu saya beri arahan sudah bertindak sendiri.
hari ni... aku menjalani ntugas routine ku sebagai seorang guru seperti biasa. saya rasa seronok sangat mengajar hari ni. Mudah-mudahan anak murid ku akan mampu mengharungi SPM dengan jayanya. Insya Allah. Doa cikgu sentiasa mengiringi langkah kalian.
"anak-anak ku, cikgu sentiasa memaafkan segala kesalahan kalian pada cikgu. Cikgu tidak menyimpan dendam atas tingkah nakal kalian...dan cikgu tak pernah lupa untuk menitipkan doa' kehadrat Illahi agar kalian akan menjadi muslim dan insan yang berguna. Cikgu tidak mengharapkan kecemerlangan dalam pelajaran .. kerana cikgu tau sejauhmana kemampuan kalian.. tapi cikgu mohon kalian menjaga diri dan nama baik untuk kepentingan masa depan kalian. Kuatkan hati dan teguhkan semangat menghadapi hari-harti terakhir perjuangan kalian untuk mata pelajaran yang kalian ambil dalam SPM kalian yang bermula rabu depan..."
Good luck anak-anakku

No comments:

Post a Comment

Halwa telinga